Ikke helt til rotterne

Kim Madsen har føjet udlejning til sin virksomhed som kloakmester og rottefænger

06. januar 2022, 11:08
1 af 2 Kloakmester Kim Madsen nærmer sig seks år som selvstændig, og særligt de seneste tre år har det taget fart, så han med fire mand og tre biler voksede så meget ud af sit lejemål, at han for et år siden købte Skalmstrupvej 6 i Stoholm, hvor han kan leje den plads ud, han ikke bruger til sit eget firma. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Det er ikke, fordi Kim Madsen selv lægger skjul på, at han er manden at ringe til, hvis man har fået rotter i huset. Men i virkeligheden fylder skadedyrsbekæmpelsen kun cirka en femtedel af kloakmesterens arbejdstid. Foto: Henrik Bagge

stoholm Han har flere gange måttet pakke flyttekasserne i de snart seks år, han har været kloakmester i Stoholm, men nu tror Kim Madsen, at han er kommet til Skalmstrupvej for at blive.

Han er i hvert fald glad for, at han for nøjagtig et år siden slog sig ned på Skalmstrupvej 6 i Stoholms nordøstlige udkant efter tidligere at have haft adresse på først Dornen i Stoholm og siden Materielgården på Tastumvej, hvor det begge steder blev for småt.

På den nye adresse har han fået betydeligt mere plads at boltre sig på, og det åbner nye muligheder, hvoraf han allerede har benyttet sig af et par stykker.

For eksempel har han indrettet den ene af tre haller som lagerhotel med 15 rum til udlejning.

Det er beregnet til folk, der står og skal flytte eller bygge om og lige mangler et sted til opmagasinering i en måned eller et halvt år.

- Det er næsten lejet ud det hele, siger Kim Madsen om det populære initiativ.

Bor selv i halvdelen

I alt har han 850 kvadratmeter under tag, hvoraf hans eget firma har lagt beslag på cirka halvdelen.

Så har han en lokal anlægsgartner boende til leje i den ene ende, og så er der altså lagerhotel til opmagasinering i den anden ende.

Han har også planer om at gøre de udendørs arealer anvendelige ved at indrette nogle bokse med sand, grus og støbemix til trailersalg for gør-det-selv typen.

- Det kan du ikke hente nogen steder heromkring, siger Kim Madsen.

Alt i alt er de nye omgivelser et mærkbart step op fra de 125 kvadratmeter, han havde på Materielgården, og når nu al udlejningen er noget, der passer sig selv, kan han faktisk ikke rigtig finde noget at beklage sig over ved den seneste flytning.

- Nu kan bilerne også holde herinde med trailer og det hele, siger han og slår armene ud inde i sin egen, store hal, der også rummer et depot/lagerrum med blandt andet kloakstumper, fugemasse og handsker samt et lille værksted, hvor man kan gå og »rode« lidt.

- Så kan vi pakke bilen om morgenen, inden vi kører ud. Og det, vi kommer til at mangle i løbet af dagen, bestiller vi hjem og får om natten, og så kan jeg sætte det på hylden om morgenen, inden de andre møder, siger Kim Madsen og ser tilfreds ud.

Hurtig ved havelågen

Det var ikke noget, han gik og rugede over ret længe, da han i slutningen af 2020 pludselig blev ejer i stedet for lejer.

- Det gik hurtigt. Jeg hørte om det den 28. december om aftenen, og den 29. til middag havde jeg købt det til overtagelse per 1. januar, griner Kim Madsen.

Muligheden kom som sendt fra himlen, for firmaet var ved at presse væggene ud på det hidtidige lejemål med de fire mand og tre biler, firmaet p.t. har.

- Vi er to kloakmestre, en arbejdsmand og en lærling. Og så har jeg to fejedrenge også, fortæller Kim Madsen om besætningen på gården.

Efter en årrække som ansat hos Kloak Ekspressen i Viborg blev han selvstændig og var bare sig selv de første tre år, inden det greb om sig.

- Lige pludselig kender folk én, og det spreder sig fra mund til mund, siger Kim Madsen, der startede med at leje en mand ind lidt løst, inden han blev fastansat.

Siden er der kommet endnu en til, og firmaets første lærling blev ansat i sommer. Der er tale om en 26-årig voksenlærling, der om fire-fem år kan kalde sig anlægsstruktør.

Som det er nu, passer antallet af ansatte fint med at nå det, der står i ordrebogen, men der er dage og perioder, hvor det strammer til.

- Drømmescenariet var nok, at vi var to mand mere, men det er ikke nemt at skaffe folk. Og vi er kræsne, griner Kim Madsen.

Rotter i fælden

Firmaet dækker hele Fjends og kommer også til både Viborg og Skive, men så heller ikke længere væk.

Opgaverne er primært i det private med en enkelt afstikker til specialopgaver for det offentlige.

Og så er der den del, der handler om skadedyrsbekæmpelse. Mange kender Kim Madsen som »rottefængeren«, og det skyldes nok, at han kører rundt med en stor, fed én af slagsen på siden af bilen, tror han selv.

Men i virkeligheden er han langtfra helt til rotterne. Faktisk fylder det kun cirka en femtedel af hans arbejdsliv.

- Men det er fint nok. Det giver også en god samtale på vejen, når jeg holder ved en kunde. Så kommer folk gerne hen og får en snak om rotter, griner Kim Madsen.