Lokal journalist bag ny bog om Britta Nielsen

09. januar 2022, 08:28
Et stærkt lokalt samarbejde har gjort det muligt at realisere bogen »Britta Nielsen i Afrika«. Journalist Joan Thora E. Laurberg har skrevet bogen. Fotograf Helle Ramløs fra Dommerby har taget billeder. Claus Haven/HavenGrafisk fra Hjerk har layoutet bogen, der bliver trykt hos Vibla ApS på Væselvej i Skive. Pressefoto

BOGnyt Hun er med Britta Nielsen i banken og hos ejendomsmægleren og tvivler aldrig på, at pengene er Brittas egne.

Som personlig assistent og veninde er sydafrikanske Gwen Nel i en årrække i næsten daglig kontakt med den nu tidligere ansatte i Socialstyrelsen.

Efter afsløringen af Britta Nielsen bliver Gwen hvirvlet ind i en mediestorm, og flere gange flygter hun. Da Bagmandspolitiet (SØIK) melder sin ankomst til Sydafrika, ser hun ingen anden udvej end at lade sig afhøre.

Den sydafrikanske entreprenør er så eftertragtet en kilde til fortællingen om Britta Nielsens liv i Sydafrika, at hun flere gange bliver tilbudt penge for at udtale sig. Ofte bliver hun spurgt, hvad hun skjuler, siden hun afviser at tale med flere medier.

For første gang kommer vi tæt på Britta Nielsen på en måde, som det i princippet kun kan ske gennem dialoger med ganske få mennesker.

Bogen »Britta Nielsen i Afrika« giver et mere nuanceret billede af Britta Nielsen, som ikke selv har ønsket at medvirke i bogen.

Gennem et unikt samarbejde på Skiveegnen er det lykkedes for Skive Folkeblads journalist og forfatter Joan Thora E. Laurberg at vinde Gwen Nels tillid. Bogen fortæller detaljer, som aldrig tidligere er kommet frem.

»Britta Nielsen i Afrika« bliver trykt digitalt i Skive, og bogen er resultatet af et stærkt lokalt samarbejde, der strækker sig fra Nordfjends, over Skive til Nordsalling.

Det er udelukkende lykkedes at realisere bogen, fordi flere lokale kræfter har formået at spille sammen på en helt unik måde.

Flere forlag har udtrykt interesse for et samarbejde om bogen, men forfatteren har valgt at udgive bogen selv på Forlaget Laurberg.

Joan Thora E. Laurberg har tidligere udgivet bestselleren »Verden ifølge Guf« om den fra tv landskendte, lokale eneboer, Guf, der i årtier boede i en gammel bus i Rønnes Mose mellem Skive og Vinderup.

»Britta Nielsen i Afrika« er trykt i et begrænset oplag og udkom fredag 17. december, hvor den blev frigivet hos lokale boghandlere.