Først den ene vej, og så den anden vej...

I flokke kom de vrimlende, da Sparkær IF lørdag for femte gang afviklede Vinterløbet

11. januar 2022, 15:15
1 af 7 Klokken 09.30 blev den største flok sendt afsted ud på den 5,3 kilometer lange rundstrækning i Vinterløbet, der for mange ender i enten en hel- eller halvmaraton. Foto: Lindy Jørgensen
2 af 7 Løbsarrangør Jens Buhl Christensen havde selv taget opstilling på toppen af Sparkærs kælkebakke med et velassorteret depot, der bød på både vand, øl, whisky og bitter til de hårdt prøvede deltagere i Vinterløbet. Foto: Lindy Jørgensen
3 af 7 Løbeklubben Fjendsfræserne er stærkt repræsenteret i Vinterløbet, der har en lille frækkert af en forhindring indlagt i form af Sparkærs kælkebakke, der belønner løberne med et depot på toppen. Foto: Lindy Jørgensen
4 af 7 Vinterløbet i Sparkær er et såkaldt »rundeløb«, hvor deltagerne vender om og løber den anden vej, hver gang de når startområdet. På den måde møder de også alle de andre løbere ude på løjpen. Foto: Lindy Jørgensen
5 af 7 Humøret er højt blandt deltagerne på trods af en kuperet og strabadserende rute i Vinterløbet i Sparkær. Foto: Lindy Jørgensen
6 af 7 Lotte Keiser fra Stoholm løb lørdag sin halvmaraton nummer 52, da hun for femte gang deltog i Vinterløbet. I alt har 12 løbere deltaget i alle vinterløbene, og det blev de denne gang belønnet med et særligt diplom for. Foto: Lindy Jørgensen
7 af 7 Egon Thesbjerg fra Stoholm løb denne gang halvmaraton, som han gennemførte i tiden 1:37:05. Foto: Lindy Jørgensen

motion Som om, det ikke er hårdt nok i forvejen, kunne det lige passe, hvis deltagerne også skulle blive rundtossede, inden det hele var ovre.

Derfor har Vinterløbet i Sparkær altid været et såkaldt »rundeløb«, hvor man først løber den kuperede rundstrækning på knap 5,3 kilometer den ene vej, og når man så når tilbage til startområdet ved Sparkær IF´s klubhus på Enrico Dalgas Vej, vender man om og løber den anden vej.

På den måde får man undervejs hilst på alle de andre deltagere, selv om man ikke løber lige stærkt, og man får også set de smukke omgivelser fra begge sider.

På toppen af verden

Det tilbud havde lige omkring 100 terrængående motionsløbere taget imod lørdag, og det var arrangørerne meget glade for med sidste års coronaaflysning in mente.

- Det er langt over forventning, situationen i samfundet taget i betragtning, lød det fra løbsarrangør Jens Buhl Christensen.

Han havde selv taget opstilling på toppen af byens kælkebakke, som deltagerne i Vinterløbet passerer undervejs på ruten. Op på den ene side, og ned på den anden side.

Her havde han indrettet et lille depot med forfriskninger, der gav mulighed for at styrke moralen med enten vand, sodavand, øl, whisky eller bitter.

- Nu tager jeg lige først et par timer heroppe, og så bliver jeg afløst, så jeg selv kan komme ud at løbe, lød det friskt og frejdigt fra Jens Buhl Christensen, der ikke havde travlt, men heller ikke var overflødig.

- Der var nogle af maratonløberne, der godt ville have en Gammel Dansk allerede på første omgang, forsikrede han.

Afgang med Klokke-Karen

Maratonløberne, som udgjorde cirka en fjerdedel af det samlede felt, var blevet sendt afsted på deres otte runder allerede klokken 08.30.

Og da avisen en time senere kom forbi, stod Karen Ladefoged, der er formand for Sparkær IF Løb, klar til at sende det næste kuld afsted, herunder deltagerne i halvmaraton.

De var cirka dobbelt så mange, og i en sky af varm ånde strøg de afsted i lave temperaturer og højt humør, da Karen Ladefoged bimlede med klokken, som var hun blevet den lykkelige indehaver af en Hjem-IS bil.

Flyvende hollænder

Løbeklubben Fjendsfræserne var igen talstærkt repræsenteret, og blandt dem var Egon Thesbjerg fra Stoholm, der ikke er uvant med at løbe langt og hurtigt.

Tilbage i 2019 vandt han således Hamburg Marathon i sin aldersgruppe (årgang 1960-1964) i tiden 2 timer, 48 minutter og 58 sekunder.

Denne gang måtte han nøjes med andenpladsen i halvmaraton efter en flyvende hollænder, Arnold Vanderveen fra Viborg, der løb i tiden 1:32:36.

Lotte Keiser fra Stoholm deltog for femte gang i Vinterløbet og var dermed blandt det »beskidte« dusin, der har været med alle årene og derfor modtog et særligt diplom.

Hun løb lørdag sin halvmaraton nummer 52, men det var blot en slags opvarmning til foråret, hvor hun først skal løbe Copenhagen Marathon den 15. maj, inden det Kristi Himmelfartsdag går løs med en såkaldt »Badman« til Kalkmineløbet i Fjends, hvor man lige tager en omgang ekstra i forhold til maratonløberne og dermed når op på 52,7 kilometer!

Vinterløbets maratondistance blev i øvrigt vundet af Rasmus Aakjær Ladefoged fra Nr. Søby i tiden 3:18:05.