Festen skal vare i et år

Fejringen af Mønsted IF´s 100-års jubilæum er officielt skudt i gang

11. januar 2022, 15:13
1 af 2 Formand Martin Hjulmann og Kasserer Christian Steffensen fik hjælp af Flora Jønsson og Christina Kingo Mikkelsen, da jubilæumsflaget gled til tops. Privatfoto
2 af 2 Omkring 50 personer havde fundet vej til Siwert Park den 1. januar for klokken 13.30 at deltage i flaghejsningen og efterfølgende smage på kransekagen og champagnen. Privatfoto

mønsted Omkring et halvt hundrede borgere i Mønsted havde nytårsdag fået nytårsfesten nok på afstand til, at de klokken 13.30 var friske på flere bobler og mere kransekage.

Det var Mønsted IF, der havde inviteret til standerhejsning på årets første dag som en markering af, at klubben i 2022 runder de første 100 år som leverandør af idræt til folket.

Det var formand for Mønsted IF Martin Hjulmann, der holdt velkomsttalen og varslede nogle af jubilæumsårets mange arrangementer, inden et helt nyt jubilæumslogo skulle til tops i flagstangen ved Mønsted Stadion, hvor det skal vaje resten af året.

- Nu skal flaget hejses, og derefter er der bobler og kransekage til alle fremmødte, lød det glade nytårsbudskab fra formand Martin Hjulmann.

Han og kasserer Christian Steffensen fik herefter hjælp af et par af klubbens unge, fremtidige bannerførere, nemlig Flora Jønsson og Christina Kingo Mikkelsen, til at hejse 100-års jubilæumsflaget.

Fodbold kom på programmet

Nu om dage tilbyder Mønsted IF både fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og tennis.

Men da en lokal gymnastikforening i 1922 ændrede navn til Mønsted Idrætsforening, var det, fordi fodbold kom på programmet.

Dengang som nu var Mønsted IF en samlende institution for hele lokalområdet, og gennem årene har mange mennesker givet en hånd med.

Derfor er Mønsted IF i dag en stor forening med mange forskellige aktiviteter på gode og flotte faciliteter, og der er derfor alle mulige gode grunde til at fejre det behørigt.

- Vi har et ønske om at markere jubilæet hen over hele året, og de enkelte afdelinger i foreningen er derfor blevet opfordret til at lave arrangementer i anledning af 100-års jubilæet, siger formand Martin Hjulmann.

Flere arrangementer vil komme til, men i kalenderen er allerede det danske fodboldlandshold for Old Boys, der den 20. maj gæster Siwert Park i Mønsted for at spille mod et udvalgt, lokalt hold.

Engang i foråret udkommer et 100-års jubilæumsskrift om klubben, som vil kunne afhentes gratis i blandt andet Dagli’ Brugsen i Mønsted og i Østfjendshallen, og en jubilæumsklubdragt kan allerede nu købes til favorabel pris.

Den 11. juni er der så jubilæums-reception med »100-års reunion-fest«, og den udvidede holdfest for alle nuværende og tidligere medlemmer af Mønsted IF samt øvrige interesserede kommer naturligvis til at foregå i Østfjendshallen.

Klubben har i øvrigt lavet en facebook-side, hvor jubilæums-arrangementerne løbende vil blive annonceret. Den hedder »Mønsted Idrætsforening 100 år«.