Fuld fart på seniorerne i Stoholm - Også om sommeren

15. august 2012, 12:29
f.v. Grethe Vestergaard, Erik Bisgaard og Henry Vestergaard er meget aktive i foreningens kroket-afdeling. Forleden var de med til at afvikle et større kroket-stævne i Stoholm.

At seniorerne gerne vil dyrke idræt i fællesskab er foreningen Sport på Tværs et klokkeklart bevis på. I år fylder foreningen ti år og medlemstallet er steget støt år for år.

Torsdag formiddag den 6. september vil det formentlig igen myldre med seniorer i Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Den dag er der opstart på efterårssæsonen i foreningen Sport på Tværs, hvor man i vinterhalvåret plejer at kunne samle mellem 130 og 140 mennesker, de fleste i alderen 60+, til en omgang ugentlig motion.

Selvom kalenderen i skrivende stund stadig »kun« står på august, så gælder det for mange af senior-motionisterne, at de har holdt kroppen i gang hele sommeren med mange forskellige, udendørs aktiviteter.

Nogle af dem, der får musklerne rørt og frisk luft i lungerne, er foreningens kroket-afdeling.

Hvert år i august er kroket-spillerne fra Stoholm sammen med DGI Midtjylland arrangør af et stævne for kroket-folk fra hele midtjylland.  I lørdags var det igen blevet tid for en omgang mix-stævne i kroket på hjemmebanen i Stoholm. Mere end 90 deltagere fra det meste af midtjylland mødtes på banerne ved  Fritids- og Kulturcentret til en dag, der strakte sig over fem timers koncentration kun afbrudt af frokost.

- Det er et dejligt og spændende spil, som faktisk kræver megen taktik. I dag bliver der spillet på elleve kroket-baner, fortalte Erik Bisgaard fra Stoholm. Sammen med en halv snes andre lokale kroket-spillere, nyder han spillet det meste af året.

- Vi spiller i princippet året rundt. Kun sne og hård frost kan være en hindring...

Glæde ved motion

Foreningen »Sport på Tværs« blev stiftet for ti år siden og har efterhånden 200 medlemmer, hvoraf mange bor i Stoholm.

- Men vi har også en del deltagere andre steder fra, fortæller foreningens formand, Stinne Kristensen. Hun glæder sig over, at så mange seniorer har lyst til at være med.

- Jævnlig motion giver bedre humør og glæde. Vi har færre smerter og vi bliver mindre trætte. Og så ligger det fast, at fysisk aktive lever længere og har det bedre, fortæller Stinne.

»Sport på Tværs« har sit egentlige udspring i et næsten tyve år gammelt initiativ, der i sin tid blev taget af hallens daværende bestyrerpar. I dag indledes den ugentlig motionsdag i hallen for de fleste med tre kvarters motion på gulvet under ledelse af Jytte Bisgaard.

Bagefter er der frit valg mellem nogle af formiddagens øvrige tilbud. Motionscentret, bob, badminton eller en snak over en kop kaffe er nogle af mulighederne.

Nye er meget velkomne til at være med. Det gælder også dem, der af den ene eller anden grund ikke ønsker at tage del i motionsgymnastikken på gulvet.