Mænd får mere plads til motion i Stoholm

Et nyt motionstilbud målrettet mænd har været så stor en succes i Stoholm, at holdet nu flytter fra skolen til hallen

15. august 2012, 12:39
I det nye motionstilbud bruges der cirka en time på øvelser og styrketræning. Foto: Modelfoto

Fjends Gymnastikforening introducerede sidste år  »Motion for Mænd« og med 25 deltagere er vi kommet rigtig godt fra start fortæller foreningens formand Louise Frost Krogh: 

Hun er særligt glad for, at det er lykkedes at få mænd med, som ikke før har gået til træning

- Jeg er overbevist om, at det skyldes konceptet med enkle og effektive øvelser, som alle kan finde ud af. For mænd har de samme problemer med ryg, nakke og skuldre som kvinder, men mange mænd har holdt sig tilbage fra at gå til træning, fordi de har været bange for ikke at kunne finde ud af øvelserne.

Træningen er bygget op over en fast skabelon, fortæller holdets instruktør Torkil Stensig.

- De første 20 - 25 minutter bruger vi på skiftevis gang og løb, så vi bliver varme og får pulsen op. Og her er den ekstra plads kærkommen, så der er plads til både dem, der er vant til at løbe og dem som løber for første gang. Derefter bruger vi cirka en time på øvelser og styrketræning. De sidste 5 -10 minutter bruger vi på udstrækning. Niveauet kan tilpasses den enkelte, så alle kan være med.

Det er endvidere blevet en tradition, at vi efter træning hygger os med en øl eller en sodavand.

Og det er nu en gang hyggeligere at sidde i et cafeteria end i et omklædningsrum, så det er yderligere en god grund til, at jeg glæder mig til at vi skal være i hallen, siger en glad instruktør.

Med skiftet til hallen er der plads til flere på holdet.

Så jeg kan kun opfordre mænd -  også uden for Stoholm -  som har lyst til at prøve det, til at møde op. Og er du i tvivl om det er noget for dig, så er du velkommen til at komme og få en gratis prøvetime, slutter Louise Frost Krogh.