Hands-on Tour satte gang i folkeskoleeleverne i Viborg

Myter og fordomme om erhvervsskoler blev debatteret, da tre unge erhvervsskoleelever og 500 folkeskoleelever mødtes til Hands-on Tourens start i Viborg Musiksal.

30. november 2013, 14:00
Hands-on Tour satte gang i folkeskoleeleverne i Viborg

De tre unge erhvervsskoleelever fortalte livligt om deres uddannelser, der var spørgsmål og debat i salen og en veloplagt Joakim Ingversen fik flere gange de 500 folkeskoleelever til at bryde ud i grin.

Viborg Musiksal var første stop på Hands-on Touren, hvor tre unge fra hver deres erhvervsuddannelse sammen med vært Joakim Ingversen tager rundt på skoler i en uge for at tale med folkeskoleklasser.

Dagen var delt op i to shows, som begge havde fulde huse med 250 folkeskoleelever fra 8.-10. klasse. Før og efter showet var der en mobilafstemning i salen, hvor eleverne skulle svare på, om de ville vælge gymnasium eller erhvervsskole. 24 % af eleverne svarede før showet, at de ville vælge en erhvervsuddannelse, og hele 42 % af eleverne ville efter showet vælge en erhvervsuddannelse.

Mere viden til de unge

Formålet med Hands-on Tour showet er netop, at folkeskoleeleverne skal vide mere om erhvervsuddannelser, så de bedre kan vælge, når de skal videre fra folkeskolen.

- Det vigtigste er, at de unge vælger deres uddannelse på det bedst mulige grundlag. Derfor skal vi sprede det gode budskab til folkeskoleeleverne om erhvervsuddannelsernes mange muligheder, og om at der faktisk er jobs at få og en god løn, siger forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.

Og netop i Region Midtjylland, hvor Hands-on Touren starter, kommer der til at være brug for endnu flere elever på forskellige erhvervsuddannelser de næste år.

- Vi skal vise, at industrien giver gode muligheder for en uddannelse, praktikplads og job. Her i Midtjylland er der mange industriarbejdspladser, og vi kommer til at mangle unge på blandt andet uddannelsen til plastmager, hvor de unge lærer at planlægge og styre produktioner i plastindustrien, siger formand Mads Andersen, 3F Industrigruppen i en pressemeddelelse.

Touren fortsætter i Region Midtjylland hele ugen og kommer henholdsvis til Herning, Randers, Aarhus og Holstebro.

Vigtig for fremtiden

Fra 2014-2017 kommer der til at mangle mange faglærte inden for industrien. Derfor har 3F, Dansk Metal, DI og HK slået sig sammen om at ændre udviklingen.

- Vi danner denne fælles front for at oplyse de unge om erhvervsuddannelserne i industrien. Her får man adgang til en masse gode og interessante job med relativ stor sikkerhed og gode muligheder for at efteruddanne sig. Det skal vi have kommunikeret videre til de unge, siger formand for HK/Privat Simon Tøgern.

De faglærte er vigtige for virksomheder over hele landet, fordi de er med til at videreudvikle produkter i industrien og sikre høj kvalitet.

- Vi har brug for dygtige faglærte, som kan være med til at udvikle nye produkter og smartere måder at producere på. Virksomhederne efterspørger kompetente og motiverede unge med mod på udfordringer og lyst til at gøre karriere og måske videreuddanne sig inden for industrien, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.