Jobcentret jagter fuldtidsbeskæftigede vikarer

Hvorfor skal Jobcenteret i Viborg Kommune (frikommune) bruge tid på at jagte vikarer, der er fuldtidsbeskæftigede og som ikke sender dagpengekort ind? spørger Martin Bay Kristensen, Stoholm,

04. december 2013, 12:42

Kunne man ikke bruge Jobcenterets ressourcer på at få de ledige i arbejde i stedet for at bruge pengene til nytteløst unødvendigt og dyrt bureaukrati på folk i fuldtidsjob?

"Kloge hoveder" har besluttet, at hvis vi fuldtidsvikarer skal have delvis dækning (ca. 40%) af vores løn under sygdom, så skal man være tilmeldt jobcenteret for at kunne få sygedagpenge fra kommunen, mens de fastansatte, som vi erstatter på arbejdspladsen får fuld løn under sygdom.

Når man så nærmest tvinger vikarerne til at være tilmeldt Jobcenteret, så skal vi også hver eneste uge ind på computeren for at tjekke jobtilbud fra jobcenteret, som i de fleste tilfælde kun er deltidsstillinger. Gør man ikke det, bliver man som vikar truet med "bål og brand".

Ikke nok med det, så får man også som vikar jævnligt besked fra jobcenteret om, at møde op på Mercantec i Viborg til et orienteringsmøde for nyledige! ???

Jeg er hver gang så irriteret over al den formålsløse bureaukrati, at jeg ringer til Jobcenteret og spørger om de synes, at jeg skal tage fri fra mit arbejde for at spilde min tid på et møde, som jeg intet har at bruge til! Når jeg så endnu en gang har forklaret, at jeg kun er tilmeldt Jobcenteret for at kunne opnå delvis dækning under evt. sygdom, så kan man fornemme, at de på Jobcenteret også har svært ved at se noget fornuftigt i "de kloge hoveders" beslutning! Det ender da også som regel med, at de synes, at jeg skal tage på arbejde i stedet for at deltage i mødet for nyledige på Mercantec.

Er det efter Parkinsons lov, at man i Viborg Kommune opretter nye arbejdspladser?

Jeg vil gerne opfordre Viborg Kommune til at bruge deres sunde fornuft og rydde op i dette bureaukrati. Mon ikke det skulle være tilladt i en frikommune?

Med venlig hilsen

Martin Bay Kristensen

Ågade 9 A

7850 Stoholm