Roserne er sprunget ud på planteskolen

Kunstnerparret Christel Bækgaard og Javier Panos har netop lagt sidste hånd på en dekorativ udsmykning på Højgård Planteskole i Ørslevkloster.

05. december 2013, 13:03
Erik Andersen fra Højgaard Planteskole sammen med kunstnerne mens arbejdet stod på

To smukke, røde keramik-roser på en baggrund af blå mosaik-himmel og grønne blade springer frem af muren på en af bygningerne i Højgård Planteskole mellem Ørslev Kloster og Heilskov.

Her har kunstnerparret Christel Bækgaard og Javier Panos netop afsluttet den udsmykningsopgave, som de tidligere på året fik af planteskoleejer Erik Andersen. Erik ville gerne have en dekoration på en af sine bygninger og det måtte gerne være "noget med roser", fordi det nu engang er roser, som virksomheden beskæftiger sig en del med. Men bortset fra det så gav han totalt frie tøjler til Christel og Javier, der bor næsten naboer til planteskolen.

 Erik - og alle andre der færdes på planteskolen - kan nu glæde sig over et fint og farverigt kunstværk, hvor de to markante roser i rødt blev skabtaf ler fra det nu lukkede Lundgaard Teglværk ved Stoholm.

- Muren bag udsmykningen er af sten fra Lundgaard Teglværk og vi ønskede at ramme den samme farve i roserne. For at de kunne fremstå røde har vi lavet en baggrund med blå himmel af glasmosaik og de grønne rosenblade er af farvede fliser, fortæller Christel Bækgaard.

Som et lille, trist kuriosum, blev de keramiske blomster forøvrigt brændt ved en af de allersidste brændinger på teglværket få dage efter konkursbegæringen i oktober.

Det udendørs arbejde med at få kunsten på muren stod på det meste af november, hvor Christel og Javier skabte rosernes baggrund direkte på muren, stående på et stillads og i læ af en pressening. Heldigvis var vejret med dem de fleste dage.

Nu er presseningen væk og roserne sprunget ud. Tilbage mangler i skrivende stund kun de spots, der skal lyse på kunstværket i den mørke tid. Men det forlyder, at de er på vej.

Keramikeren Christel Bækgaard blev i november kåret som Årets kunstner i Skive Kommune. Hun og hendes mand, der er udøvende billedkunstner, har i fællesskab skabt mange udsmykningsopgaver.

Mange kender helt sikkert det kunstnerisk udsmykkede transformatortårn mellem Hald og Lundø, springvandet i Skive Anlæg, den store fisk ved Rådhuset i Skive og andre af hendes lokale værker  i det kunstneriske landskab.

Her kan du se nogle billeder fra arbejdet med at lave udsmykningen samt det færdige resultat