"Unge Møller" fra Højslev

Årets Skivebog 2013 indeholder fem artikler, der fortæller historier fra middelalderen og frem til i dag. En af historierne handler om Benny Møller, bedre kendt som "Unge Møller" fra Højslev

08. december 2013, 10:00
Unge Benny Møller

"Unge Møller" er titlen på den artikel, som lektor Vagn Krogh Christensen, tidligere Bøstrup, har skrevet om i dette års udgave af Årets Skivebog.

Det er beretningen om nu afdøde Benny Møller, bedre kendt som "Unge Møller" fra Højslev. Han var en af de personligheder, der prægede livet i Skive Midtby fra 1970'erne til årtusindskiftet og meget stolt over at komme fra Højslev - det var ingen i tvivl om, når de mødte ham.

Han kunne af og til spørge: - Kommer du fra Skive eller kommer du fra selve Højslev?

Bennys forældre Gustav og Yelva boede i Højslev på Søbyvej. Han havde to søstre og en bror og talte et udpræget højslevsk. Det rigsdanske bed ganske enkelt ikke på ham, skriver Vagn Krog Christensen blandt andet i artiklen.

Det er hans beretning om vennen, som i sine unge år blev kendt i Skive, blandt andet i forbindelse med sit job på værtshuset Potten, om Vagn og Bennys ferietur til Skotland og om tilværelsen, der senere førte Benny til Norge i en del år, før han igen vendte tilbage til sit udgangspunkt i nærheden af Højslev.

Årbogens hovedartikel handler om livet på Breum Fattiggård og dets fattiglemmer. Herudover kan man læse om et middelalderligt stenalter, som indtil 1870'erne havde plads i Rødding Kirke og om møbelfarbikkerne i Vinde og på Vindevej i Skive.

Skivebogen afsluttes med en artikel af årbogens redaktør, Rud Kjems, der ser tilbage på sin barndoms vinterglæder.

Skivebogen udsendes til medlemmer af Historisk Samfund for Skive & Omegn, men kan også købes i boghandelen.