Vintertid er løbetid i Sparkær

Der er Sparkær Vinterløb med koldstart den 19. januar

07. januar 2019, 15:15
Foto: Benjamin Christensen

SPARKÆR Vintertid er også lig med løbetid i Sparkær.

I den lille by, der formår at afvikle hele tre løb gennem året, starter løbskalenderen op allerede den 19. januar, når Sparkær Vinterløb afvikles i regi af Sparkær IF.

Mens det traditionsrige Fjendsløbet står til afvikling i starten af maj, og det noget yngre Sparkær Mandeløb ligger i slutningen af juni, er Vinterløbet det nyeste skud på stammen, og kom først til i 2017.

Det er for alle

Det var løbeentusiast Jens Buhl Christensen, der så et hul i kalenderen lige efter nytår og til sin egen store overraskelse formåede at tiltrække 85 løbere til maraton, halvmaraton og en eller flere omgange på en rundstrækning a 5,3 kilometer.

Året efter skulle tilslutningen blive endnu større, da 124 løbere trodsede kulden, hvoraf cirka halvdelen gennemførte en halvmaraton, mens 25 tog en hel maraton.

Men selv om løbet har vist sig at tiltrække trænede deltagere fra vidt omkring, holder arrangørerne fast i, at løbet skal være for alle, også motionister, der foretrækker at gå rundt på ruten. Så ligegyldigt hvilken distance, man sigter efter, er ruten den samme.

Fladt og kuperet

Helt præcist strækker en runde sig over 5,27 kilometer, der fører løberne ned gennem Bakkely og tilbage op til startområdet ved Sparkær IF´s klubhus på Enrico Dalgas Vej, hvorefter man, i modsætning til for eksempel en travhest, vender om og løber den anden vej rundt næste gang.

Undervejs passerer man blandt andet også kælkebakken ved Gravhøjvej, og ruten giver et godt billede af landskabet omkring Sparkær suppleret med lidt byløb, når man kommer igennem både det flade landbrugslandskab og det mere kuperede morænelandskab i kanten af Fiskbæk Ådal.

Tag familien med

For at slå et slag for mangfoldigheden blandt deltagerne, tilbyder løbet som noget nyt en »familietur«, hvor man som familie sammen kan løbe eller gå ruten.

Der vil være et depot i mål-området med kolde og varme drikkevarer og noget spiseligt. Efter turen serveres der varm suppe med en øl eller vand.

Ifølge Jens Buhl Christensen forbinder deltagerne typisk løbet med »vinter, kælkebakken og suppe«, og en livlig løber fra Løgstrup skal efter sigende have sagt:

- At tage til rundeløb er min form for cafébesøg!

Ved tilmelding senest den 13. januar er der mulighed for at tilkøbe medalje. Der vil være mulighed for eftertilmelding på løbsdagen uden medalje.