Først den ene vej...

Humøret var som sædvanligt højt under Vinterløbet i Sparkær

21. januar 2019, 18:16
Jens Buhl Christensen var selv ude at løbe ad tre omgange. Han nød at hilse på alle deltagerne undervejs, for i Sparkær Vinterløb er det sådan, at når man når tilbage til start/mål, vender man om og løber den anden vej. Foto: Henrik Bagge

SPARKÆR Der var ingen konditionsmæssige tømmermænd at spore hos Jens Buhl Christensen dagen derpå, da avisen fangede arrangøren af Sparkær Vinterløb, der lørdag blev afviklet for tredje gang.

- Jeg har det fantastisk i dag, lød det prompte fra Jens Buhl, der også havde brugt hele søndagen på vinterløbet.

Der skulle nemlig laves resultatlister og regnskab, og så havde han også brugt tid på at rydde op både ude på ruten og i startområdet ved klubhuset på Enrico Dalgas Vej.

Den sidste del havde han dog fået masser af hjælp til.

- Det har været dejligt at komme rundt i byen i dag og mærke den store lokale opbakning.

Selv vores gamle nabo, som ikke kan gå, har ringet og spurgt, hvordan det gik med løbet. Så der har været en fantastisk interesse, lyder det fra en tilfreds Jens Buhl.

To ud af tre løb maraton

Tilfredshed var der også at spore blandt deltagerne, afslører en glad arrangør.

Der blev igen sat løbsrekord på deltagerantallet, der første gang talte 85 i 2017, sidste år steg til 124, og i år rundede de 150.

Af dem gennemførte 19 et helt maratonløb, mens over 80 klarede sig igennem den halve distance. Fire af deltagerne har hvert år gennemført en maraton.

Blandt de lokale lyser Lis Mikkelsen op, idet hun det første år løb en hel maraton og de to sidste har løbet en halvmaraton.

Selv havde Jens Buhl været afsted ad tre omgange indimellem sine arrangørforpligtelser i klubhuset og havde nået 16 kilometer, så han havde fået hilst på de fleste af deltagerne undervejs.

I Sparkær Vinterløb er det nemlig sådan, at rundstrækningen på 5,3 kilometer gennemføres efter princippet »først den ene vej, og så den anden vej«.

- Når de først har prøvet det, er de begejstrede for at vende om og løbe den anden vej. Så ser man omgivelserne fra den anden side, og man hilser også på hinanden. Løber du samme vej, ser du aldrig dem foran dig, siger Jens Buhl, der under den efterfølgende komsammen til både gullasch- og jordskokkesuppe havde fået adskillige tilsagn om deltagelse igen næste år.

Se flere billeder her