MTB-trail: Tilbage på sporet

Sommergæster og andre kan frit benytte det spritnye mountainbikespor i Stoholm

15. juli 2019, 06:56
25-30 sporhunde har været involveret i etableringen af det nye MTB-spor i Stoholm. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Fjends er i forvejen et eldorado for sommergæster i vigør, og nu har området føjet endnu en attraktion til de mange tilbud om en aktiv fritid.

Selv om det ikke officielt er indviet endnu, er man nemlig mere end velkommen til at benytte det helt nye, udfordrende og supersjove mountainbike-spor, som primært frivillige kræfter har etableret rundt om Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Bruges allerede flittigt

Det siger Bjarne Bilstrup, der har været tovholder på den arbejdsgruppe på i alt 25-30 mand, der over 12-13 arbejdsdage og -weekender har gjort det hårde arbejde under kyndig vejledning af Henrik Karlsen fra Trailfabrikken.

- Man må hjertensgerne bruge det til både løb, gang og cykling. Stoholm Skole har allerede brugt det flittigt til idrætstimerne, hvor de har fået at vide, at de kunne gå turen, hvis de ikke havde en cykel med. Og cykelklubben i Stoholm synes også allerede, det er evigt skægt at bruge den, siger Bjarne Bilstrup.

Det er faldet godt ud

Der er faktisk tale om to spor, det ene på 1200 meter og det andet på 800 meter, og de ansvarlige er glade for resultatet.

- Vi er meget tilfredse med, som det er faldet ud. Og så har vi udnyttet nogle kvadratmeter, der ellers ikke blev brugt til noget, på en sjov måde og uden at skulle købe det, siger Bjarne Bilstrup.

Han sætter også pris på den store sikkerhed omkring sporet, der er blevet ryddet for stubbe og rødder og har fået lavet dræn på udvalgte steder, så vandet hele tiden løber af under regnvejr.

- Vi regner med, at det bliver vedligeholdelsesfrit, siger Bjarne Bilstrup, der også gerne vil fremhæve sporets »berms«, som er et udtryk, MTB-folket bruger om sving med en forhøjning som på en cykel- og motocrossbane, der er med til at bevare farten ud af svinget.

Beregnet til gæster

Der mangler stadig lidt småtterier omkring den teknikbane, der hører til sporet, og Bjarne Bilstrup regner med, at det offcielt kan indvies den 1. september. I mellemtiden er man velkommen til at bruge sporet.

- Det er beregnet til at tage imod gæster, så er man på egnen og har familiens cykler på taget af bilen, er det oplagt at tage til Stoholm, siger Bjarne Bilstrup.