Kongenshus Efterskole solgt

Lokale investorer har købt ejendommen, der har stået tom siden maj 2018

17. september 2019, 15:40
Kongenshus Efterskole gik konkurs i 2018, og siden har ejendommen levet et aktivt liv på markedet, før den for nylig blev solgt til lokale investorer. Foto: Pia B. Jakobsen

Kongenshus Det har krævet god tid og en ekstra indsats, men nu er den omsider kommet på nye hænder.

Lokale investorer har købt den tidligere Kongenshus Efterskole i Sdr. Resen, der gik konkurs i maj 2018, efter i 35 år at have givet unge mennesker livslange minder fra heden.

Nu, godt et år senere, begynder det at lysne i horisonten for den tomme skole, idet en gruppe af lokale investorer og ildsjæle har kastet deres kærlighed på Kongenshus.

- Det var synd, ejendommen bare lå øde hen – for både bygningerne og området. Det er et helt fantastisk sted, som har mange anvendelsesmuligheder. Det ligger jo naturskønt og perfekt mellem Karup, Viborg og Skive, lyder det i en pressemeddelelse fra Benny Tolstrup, der er blandt køberne fra Kongenshus Invest, som er det navn, investorerne har samlet sig under.

Benny Tolstrup siger yderligere om ejendommen, at der er tale om meget pæne faciliteter, som lynhurtigt kan tages i drift, når man finder de rette til at drive stedet videre, og at man er i dialog med interesserede, potentielle lejere.

Lille køberskare

Ifølge den sælgende erhvervsmægler, Martin Meier-Jensen, er det ikke usædvanligt, at der skal lang tid og mange fremvisninger til, før en sådan ejendom skifter hænder. Flere punkter har nemlig gjort salget svært.

- Det er gode, fine bygninger, men placeringen og anvendelsesmulighederne sender prisen ned. Udfordringen er, at lokalplanen dikterer, der kun må drives skole på matriklen. Vores erfaring siger, at køberskaren er meget lille, når det kommer til klasselokaler med overnatning, siger Martin Meier-Jensen, som er den erhvervsmægler hos Nordicals Randers, Viborg, Skive, der har stået for salget af efterskolen.

Han har solgt ejendommen efter, i forhold til ejendomstypen, virkelig stor interesse og mange fremvisninger, og han er godt tilfreds med den aftale, parterne er nået frem til.

- Gode efterskoler kan sagtens løbe rundt, men du skal typisk op i et stort elevtal på over 100, før det bliver rentabelt. Der var kun plads til 80 her, så der skulle tænkes kreativt, både fra vores og de potentielle køberes side, og det er absolut nogle gode folk med nye idéer, der nu skal skaffe ejendommen nyt liv.