Sparkær Revy 2019: På slappeste line

Kvartetten bag årets Sparkær Revy er gået i øveren

19. september 2019, 06:22
1 af 2 Revyholdet anno 2019 er fra toppen og nedad Niclas Dalby Kristiansen, Lisbeth Gissing Madsen, Oliver Andersen og Christina Have Trankjær. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Fra venstre mod højre er det Christina Have Trankjær, Oliver Andersen, Niclas Dalby Kristiansen og Lisbeth Gissing Madsen, der udgør Sparkærs revyhold anno 2019. Foto: Henrik Bagge

Sparkær Her er mænd i kjole og hvidt, her er damer i lårkort, og her er mad og drikke i stride strømme.

Hvis nogen siger, at småbyerne dør, når efterårs- og vintermørket falder på, er det fordi, de ikke har været i Sparkær.

Her, på en helt almindelig onsdag aften, er der nemlig masser af liv i forsamlingshuset, hvor holdet bag dette års Sparkær Revy er i gang i øveren.

Holdet tæller ligesom sidste år Lisbeth Gissing Madsen, Christina Have Trankjær, Niclas Dalby Kristiansen og Oliver Andersen, mens de siden sidst har sagt farvel til Anne Højgaard Jensen, men det har ikke begrænset holdets muligheder for udfoldelse, påstår de.

- Så må vi bare klø noget mere på, griner Lisbeth Gissing Madsen.

Indlagte videopauser

Og så har kvartetten været så snu at forproducere noget af forestillingen, der ellers løber over scenen ganske live fredag den 27. september.

- Vi synes selv, vi har fået den geniale idé, at vi på forhånd har lavet nogle video-klip, som giver os noget luft og noget pause i forestillingen, siger Christina Have Trankjær.

Det trick benyttede de sig i øvrigt også af sidste år, hvor klippene udgjorde en samlet fortælling om det at få børn.

I år har man kastet sig over reklamer i den forstand, at man har taget nogle kendte af slagsen og givet dem et twist a la Sparkær.

I alt seks reklamer har de selv på forhånd rendt og lavet af en varighed på et minut til halvandet, så de lige får mulighed for at smyge sig ned i et nyt kostume indimellem.

Hele revyen, regner holdet med, kommer til at vare i underkanten af halvanden time.

- Vi sorterer og luger selvfølgelig ud i numrene undervejs, for hvad giver mening, og hvad virker, spørger Christina Have Trankjær retorisk.

Kritiske øjne ser med

Holdet har nemlig erfaring med, at man godt kan stirre sig lidt blind på, at tingene sikkert fungerer og er sjove, når man går og øver dem mange gange, men når så for eksempel lydmanden og andre senere bliver koblet på, kan kritikken være harsk.

- Der kan vi godt få nogle lidt hårde kommentarer, hvor vi tænker »hold da kæft«, men hvis de ikke forstår det, første gang de ser det, er der jo ikke nogen, der forstår det, og så sadler vi om der. Der er ikke noget valg, for der er ingen af os, der vil gå på scenen og lave noget, der ikke er i orden, siger Christina Have Trankjær.

Ingen skal hænges ud

De betegner humoren i byen som plat, og folk i Sparkær er generelt ikke så sarte, men revyholdet er meget bevidst om ikke at hænge nogen unødigt ud eller i det hele taget at gå over stregen, selv om det er et lidt flydende begreb, hvor den ligger henne.

- Det skal være sådan, at vi kan se folk i øjnene, når vi bagefter mødes hos købmanden, siger Lisbeth Madsen.

- Der skal være noget for enhver smag. Og det er i hvert fald ikke det hele, der er under bæltestedet, supplerer Oliver Andersen.

- Og det bliver også nemmere af, at det er store, generelle temaer, vi tager op, og ikke så meget enkeltpersoner, siger Niclas Dalby Kristiansen.

Gamle mænd går igen

Og hvad er der så på bordet af emner i dette års Sparkær Revy, som i øvrigt har fået titlen »På slappeste line«?

Det bliver blandt andet til et gensyn med nogle gamle figurer, som kommer på banen og skal prøve noget nyt. Fritz og Schultz ringer nok en klokke hos mange lokale, og »Gamle mænd«, som var på scenen for et par år siden, vender også tilbage.

Sang og dans bydes der også på i revyen, som holdet har gået og rodet med siden starten af august, hvor en brainstorm ledte til skrivning af tekster, og først her en måneds tid før tæppefald er de fire gået på scenen.

Instruktionen står de selv for, og først til sidst bliver lyd og lys koblet på, så man er klar til de omkring 100 gæster, der er plads til i forsamlingshuset fredag den 27. september og til generalprøven torsdag den 26. september, hvortil der også er adgang.