Så er plejehjemmet på vej i Løgstrup

Masser af gæster til regnvåd første spadestik på friplejehjem

16. oktober 2019, 12:22
1 af 2 Formand for bestyrelsen Anders Jensen tog første spadestik til Løgstrup Friplejehjem på Hjarbækvej 59. Foto: Britta Kristiansen
2 af 2 Bestyrelsen for Løgstrup Friplejehjem står her på den jord, hvor friplejehjemmet kommer til at være. Foto: Britta Kristiansen

LØGSTRUP Endnu er her kun en bakke med græs og en flot udsigt. Men om et år kommer der til at ligge et nyt plejehjem.

Fredag var der således første spadestik til Løgstrup Friplejehjem på Hjarbækvej 59 lige udenfor Løgstrup by. Der var godt med mudder og truende regnbyger, men det forhindrede ikke den lille højtidelighed, som mange mødte frem til.

Bobler i telt

Med vejret in mente, var der blevet stillet et telt op, så kaffe, bobler i glas og kransekage kunne indtages i ly.

Det var lokale Anders Jensen, formand for bestyrelsen for Friplejehjemmet, der holdt tale og tog det første spadestik. Dernæst arkitekt Sigurd Jakobsen, der har tegnet det nye plejehjem.

Løgstrup Friplejehjem kommer til at rumme 24 moderne lejligheder. Og det har været et stort arbejde at få projektet så langt som til første spadestik.

Bestyrelsen har arbejdet hårdt for at få det til at lykkes. Både med hensyn til økonomi, tegninger, tilladelser og alt det, der hører med, når man vil oprette et plejehjem.

Håber på god synergi

Anders Jensen fremhæver den gode beliggenhed med flot udsigt og med kort til Himmerlandsstien, vejen til Hjarbæk og Hjarbæk Fjord. Det er et område med masser af fritidsaktiviteter, så der forhåbentlig kan komme noget synergi mellem plejehjemmet og de yngre generationer.

Det forventes, at der skal bruges 25-30 ansatte, når plejhjemmet står færdigt om et års tid.

Friplejehjem betyder, at det er privatejet og ikke kommunalt.

Bestyrelsen for det kommende plejehjem består af Anders Jensen, Gudrun Bjerregaard, Uffe B. Madsen, Finn Jensen og Birte Phillips. Og det var en glad bestyrelse, som gæsterne mødte. De ser alle frem til den spændende byggeproces.