Stationsforstanderen stedes til hvile

Det startede med, at han lagde en arm, og nu er det endeligt forbi med Stoholms kendte træskulptur

17. oktober 2019, 13:16
Stationsforstanderen blev skabt af multikunstneren Søren Brynjolf og har vogtet over Stoholm Station siden 2002. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Det er vist ikke for meget sagt, at han har levet et hårdt liv.

Stationsforstanderen i Stoholm, en tre-fire meter høj skulptur i elmetræ af multikunstneren Søren Brynjolf, blev, som det står tatoveret på hans understel, født den 9. februar 2002.

Siden har den strunke træmand stået ved indkørslen til Stoholm Station og holdt et vågent øje med, hvad der sker, men allerede i 2016 var den første gang gal med helbredet, da han den 16. februar blev »genoplivet«, som det står at læse i hans journal.

Det gav ham endnu et par gode sæsoner, og sidste års sommer var ham ligefrem så mildt stemt og livgivende, at stationsforstanderen valgte at springe ud, som man kunne læse her på siderne.

Gør det af sikkerhedshensyn

Men siden gik det igen sydpå på med helbredet. Tidligere på året kunne man konstatere, at han nu havde lagt en arm, og på grund af råd og generelt forfald har man nu af sikkerhedshensyn besluttet at stede stationsforstanderen endeligt til hvile.

Det oplyser malermester Jens Anker Ulstrup, der var en af de sponsorer, der i sin tid stod bag tilblivelsen af stationsforstanderen.

Han har rettet henvendelse til kommunen, der i denne eller den kommende uge vil hive stationsforstanderen ned af sin piedestal, men dermed behøver det ikke være definitivt forbi med stationsforstander i Stoholm.

Ifølge Jens Anker Ulstrup arbejdes der nemlig på at få en ny og mere holdbar skulptur i hans sted, måske i bronze, og Stoholm Borgerforening er p.t. i gang med at søge fondsmidler.