Sådan rykkede Stoholm op i serie 2

Formanden leverer efterårets sidste kampreportage

05. november 2019, 15:00
Arkivfoto

Fodbold – serie 3 for herrer

Stoholm IF – Viborg Nørremarken 5-0 (3-0)

Målscorere for SIF: Jesper Lindegaard 2 samt Nicolaj Christensen, Casper Drensborg og Rasmus Højbjerg (str.)

Sagen var klar for Stoholm IF-Fodbold, da holdet lørdag – i silende regnvejr på lysbanen/træningsbanen – tog imod Viborg Nørremarken.

Holdet skulle have point for at sikre sig avancement til serie 2, for Sunds pustede SIF’erne i nakken. Det parløb mellem de to klubber har kørt hele efteråret – stoholmerne har bare været effektive i de to indbyrdes kampe, og det har gjort, at SIF’ernes uafgjorte dyster mod henholdsvis Ravnsbjerg/Løgstrup og Sparkær ikke har kostet i forhold til 1. pladsen.

Det kolde og våde novembervejr taget i betragtning var der meget flot opbakning på sidelinjen, og Stoholm IF-Fodbold havde også lokket med gratis øl og vand til de fremmødte tilskuere. Spillerne måtte dog varme ekstra meget op, for kampens dommer skulle først være færdig med en anden match, så kampstart blev rykket 20 minutter – altså 13.50 i stedet for 13.30.

Hurtigt stod det klart, at Jesper Lindegaard og co. ikke ville være afhængige af Sunds’ kamp mod Eastside Viborg, og det viste sig også efterfølgende at være meget klogt, for Sunds storsejrede med hele 7-0.

Den spillende cheftræner gik selv forrest og bragte hjemmeholdet på både 1-0 og 2-0, inden topscorer Nicolaj Christensen øgede til 3-0 kort før pausen.

Der var aldrig panik og fare på færde foran Rasmus Højbjergs mål, og i 2. halvleg kunne Casper Drensborg og førnævnte målmand Højbjerg øge til slutresultatet 5-0 – sidstnævnte nettede på det straffespark, som altid farlige Jonathan Jul fik tilkæmpet i den absolutte slutfase. Med Eastside Viborgs nederlag til Sunds kom Viborg Nørremarken heller ikke i fedtefadet, og det betød, at dommer Gert Aaby kunne afvikle de 90 minutter i ro og mag uden brug af kort.

Dermed er der tid til status, og man må sige, at SIF’erne har fået sig rejst efter forårets ærgerlige nedrykning fra serie 2. Martin Trankjær var nødt til at stoppe på grund af nyt arbejde, og det betød, at Jesper Lindegaard tog over. Det startede med et nederlag til Skals i Fjends Cup, men siden har Lindegaard og tropperne nærmest ramt en uhørt stime. De resterende 4 kampe ved Fjends Cup blev alle vundet, og det gav den første Fjends Cup-triumf siden 2010. I efterårets turnering har de 12 kampe givet 10 sejre og 2 uafgjorte – målscoreren hedder fornemme 44-13. Derfor var der god grund til jubel lørdag eftermiddag, og sejren og oprykningen blev efterfølgende fejret på behørig vis. Dermed er der nu dømt vinterpause, og spændende bliver det at se forårets serie 2 kreds.