Andrej tager over i Rema 1000

Stoholms nye købmand glæder sig helt sindssygt

21. november 2019, 08:39
Andrej Willer har ikke tænkt sig at vende op og ned på hele butikken, når han bliver ny købmand i Rema Stoholm. Grønt-afdelingen vil således stadig være det første, man møder i butikken. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Du har måske allerede set ham rumstere rundt omkring i butikken.

Andrej Willer er ny købmand i Rema 1000 i Stoholm fra den 20. november, hvor han afløser Birgitte Rørbæk, der stopper efter 10 år på posten. Men siden den 1. november har han haft sin daglige gang i butikken for at få sig et ordentligt forhåndsindtryk af stedet og sikre en gnidningsfri overgang fra den tidligere købmand.

For den nye købmand er det en stor drøm, der går i opfyldelse her. Det er særligt det med at blive sin egen chef, der har rykket i ham i mange år, og Rema Stoholm har lige den helt rigtige størrelse.

- Det er ikke for stort, og jeg vil få en tæt kontakt til både kunder og medarbejdere, så jeg glæder mig helt sindssygt, siger Andrej Willer.

Gik efter en Rema

Det var heller ikke tilfældigt, at det blev det ledige job som Rema-købmand han søgte, da han jagtede sin drøm om at blive selvstændig.

- Nu har jeg været rigtig mange år i detailbranchen, og det, som Rema gør anderledes i forhold til de andre, er, at det er en meget værdibaseret organisation. Det betyder, at du bestemmer rigtig meget selv, selvfølgelig inden for nogle rammer, men det er nogle ret vidde rammer. Og så skal du egentlig bare vise, at du er rigtig købmand, og der er faktisk ikke ret mange steder tilbage, hvor du får lov til bare at være rigtig købmand og selv får lov at bestemme en hel del, siger Andrej Willer.

Han kan godt lide, at han her får lov at tænke selv og sætte sit eget præg på forretningen. Ikke så meget på sortimentet, som mere eller mindre er givet på forhånd, men derimod både organisatorisk og administrativt.

Skal lære alle at kende

Han tror dog ikke, at medarbejderne kommer til at mærke den store forskel. I hvert fald ikke i starten.

- For mig handler det i første omgang om at lære medarbejderne og deres styrker at kende og så finde ud af, hvordan jeg kan styrke dem endnu mere. Men der har da allerede været nogle småting rundt i butikken, hvor jeg kan se, at det vil blive ændret lidt. Men rent butiksmæssigt tror jeg ikke, det bliver ret meget, der bliver lavet om. Man skal passe meget på med at lave for store ændringer. Det skræmmer tit mere, end det gavner, så det skal i hvert fald give mening, siger Andrej Willer.

Så kassen bliver stående, og grønt bliver også fortsat det første, man kommer til. Der er ingen grund til at reparere på noget, der fungerer.

Han agter også at køre videre med nøjagtig den samme besætning, som Rema-kunderne hidtil har kendt. Med ungarbejderne tæller holdet p.t. knap 30 mennesker.

Kunder er ikke ens

Han skal også have lært borgerne i Stoholm at kende. Det lokale segment kan nemlig godt vise sig at være vidt forskelligt fra den butik, han kommer fra på Farvervej i Viborg, hvor han har været souschef de sidste to år.

Rema på Farvervej ligger nemlig tæt på rådhuset, hvorfra mange af kunderne er kommet, og også tæt på VIA University College, hvorfra kunderne primært har været meget unge. Og de handler formentlig anderledes, end de borgere, der bor i Stoholm.

Så de mønstre skal Andrej Willer lige have en fornemmelse af, og det vil han få ved at opholde sig ude i butikken det meste af tiden og observere, så han kan få en snak med kunderne og lære dem at kende.

Og nå ja, så er der jo også lige det med fornavnet. Andrej udtales ligesom »André«, og han har det fra sin far, der er fra Slovenien, mens Willer kommer fra hans danske mor.

-----------------------------------

FAKTA: ANDREJ WILLER

40 år og oprindeligt fra Aalborg

Bor i lejlighed i Viborg

Har tre børn på 16, 14 og 7

Har også en kæreste i Viborg

Har været souschef i Rema 1000 på Farvervej i Viborg siden 2017

Tidligere frugt og grønt-chef i Føtex Viborg i syv år

Tidligere salgsleder i både slagter- og elektronikafdeling i Bilka

Tidligere også i Føtex i Frederikshavn

Har i mange år dyrket taekwondo og siden kickboxing, men nu passer tiden bedre til en løbetur