Jul i Nordfjends

Julemarked på Ørslevkloster bliver endnu større og vildere i år

21. november 2019, 15:58
Arkivfoto

MARKED I den kommende weekend bliver der ikke bare holdt julemarked på Ørslev Kloster - men i hele Nordfjends.

Det populære marked, der hvert andet år finder sted på Strandet Hovedgaard, bliver i år bundet sammen på Øslev Kloster, som er hovedattraktionen til julemarkedet. Samtidig holdes der åbent i foreninger, små butikker og lignende over hele Nordfjends på samme tidspunkt.

- Tanken er, at man kan starte på klosteret og så efterfølgende køre rundt og se alt det andet, som Nordfjends byder på. Det er nu engang mere spændende at se, hvor øllet brygges - end bare se øllet på en hylde til markedet, siger klosterforvalter Janne Fruergaard Keyes.

Stolthed over egnen

Der er mange små kunsthåndværkere og andre, der aldrig rigtig kommer frem i turistmagasiner eller andet i Nordfjends. Det er håbet, at de kan blive lidt mere kendte og vise al det talent, som der udøves fra Nordfjends. Nogle udstiller på klosteret, mens andre inviterer publikum hjem.

- Takket være en kæmpe indsats fra klosterets frivilliggruppe kan det lade sig gøre at stable egnsarrangementet på benene. Vi nyder at have gæster, men i særdeleshed glæder vi os over, at vi i denne weekend huser 36 lokale kunsthåndværkere, forfattere og mad- og vinproducenter, som har mulighed for at fortælle om deres idéer og produkter. År efter år bliver vi glædeligt overrasket over og stolte af, hvad Nordfjends og Skiveegnen har at byde på. Og mange besøger vores julemarked år efter år, og sidste år var der 3400 gæster, fortæller Janne Keyes.

Restaureres i 2020

Ørslev Kloster er til daglig et arbejdsrefugium.

Markedet bliver også den sidste chance for publikum at opleve Ørslev Kloster - inden det store restaureringsprojekt til 52 millioner igangsættes i 2020 - hvor arbejdsrefugiet lukker fra september og et års tid frem.

Så det er med at tage familien og vennerne under armen og bruge en dag på klosteret og det øvrige kreative Nordfjends. Det er allerede blevet en hyggelig tradition for mange at tage hul på julesæsonen på et af Limfjordens ældste klostre og herregårde.

Som altid er der lagt op til et lidt anderledes julemarked med fokus på kvalitet og håndværk fra aktører, der er forankrede på egnen. Nisser skal man lede længe efter, men nærvær, hyggelige rammer og noget til hele familien kan man være sikker på.