112 Elefant er dukket op igen

Strid om ejerskab ligger bag stor glasfiberskulpturs forsvinden

25. maj 2020, 15:45
Foto: Martin Ballund

Hejlskov Tidligere mandag kunne vi berette, at en fire meter høj elefant i glasfiber i sidste uge var blevet meldt stjålet fra sit hjem i Hejlskov i Nordfjends.

Nu kan Skive Folkeblad berette, at den store skulptur er dukket op igen.

Bag mysteriet om den forsvundne elefant gemmer sig tilsyneladende en strid om, hvem der er den retmæssige ejer af dyret, for det er nemlig Timothy Jacob Jensen, der, ifølge Skive Folkeblad, har fjernet elefanten fra sine vante græsgange, da han mener, den rettelig er hans.

Fulgte Dumbo med?

Elefanten har haft sit hjem i et stykke skov, der tidligere har tilhørt firmaet Jacob Jensen Design, som Timothy Jacob Jensen indtil 2018 var en del af.

Skovarealet blev i januar solgt til firmaet Kolind A/S med erhvervsmanden Lars Kolind i spidsen, og det er ham, der har politianmeldt Timothy Jacob Jensen for tyveri af elefanten, som, han mener, fulgte med i handlen.

Derom står altså striden om den cirka 10 år gamle elefant, der for nuværende befinder sig hos Timothy Jacob Jensen, der ikke mener at have stjålet noget.

- Jeg har blot afhentet min elefant, da det er min, og den havde brug for en kærlig hånd, da den ikke er blevet vedligeholdt, siger Timothy Jacob Jensen til Skive Folkeblad og betegner i øvrigt hele optrinnet som »komisk«.