Tilsammen har de både til konen og manden

Af Lars Højrups 40 år som tøjmand i Vestergade i Stoholm, har de sidste fire været et skattet parløb

28. maj 2020, 08:23
Lige her, hvor Bente Jensen og Lars Højrup står og læner sig op ad Bentes blusestativ, går grænsen officielt mellem Butik Bente og Tøjeksperten. Men i det daglige render de bare rundt inde hos hinanden og starter altid dagen med kaffe og rundstykker sammen. Foto: Henrik Bagge

Stoholm Lars og Bente har hver deres, men i realiteten er de to flyttet fast sammen for et stykke tid siden.

Mens Lars Højrup Johansen gennem nu 40 år har drevet Tøjeksperten med tøj til ham, har Bente Jensen siden august 2016 drevet Butik Bente med tøj til hende.

Men det skal ikke skille dem ad, for helt bogstaveligt driver de det også sammen på adressen Nørregade 3 i Stoholm, hvor Lars før rådede over hele arealet, indtil Bente dukkede op.

Nu er det kun en liste hen over gulvtæppet, der markerer, at det er her, Lars´ butik slutter og Bentes begynder.

Får vendt verdenssituationen

Men det professionelle kollektiv er mere end bare formelt. De går simpelthen og hygger sig sammen.

- Vi får da vores kaffe og rundstykker sammen hver eneste dag. Det er så hyggeligt, og så vender vi lige verdenssituationen ved samme lejlighed, siger Bente, der synes det er dejligt at have en kollega.

- Vi arbejder jo også sammen på den måde, at hvis den ene er rendt til købmanden eller et andet sted hen, så tager den anden lige over. Og kan jeg ikke direkte ekspedere dem, så kan jeg i hvert fald holde på dem, til han er tilbage igen, griner Bente.

To fluer med et smæk

Men ordningen er faktisk ikke kun praktisk for de to butiksindehavere.

Også mange kunder har ifølge Bente Jensen set fidusen i, at man lige kan slå to fluer med et smæk, når man er ude for at forny garderoben lidt.

- Det sker da tit, at der kommer et par, hvor konen går den ene vej og manden den anden. Men det er nu også tit konen, der står for at købe tøj til manden, og så smutter hun jo bare med ind til Lars.