Lotte prøver igen med cannonball i Stoholm

25. juni 2021, 05:38
Lotte Keiser, da hun løb Copenhagen Marathon i 2019. Privatfoto

stoholm Det skulle have været skudt af allerede den 21. november sidste år, men da spændte corona ben for det. Så nu prøver hun igen.

Lotte Keiser, som mange i Stoholm kender som en særdeles ivrig motionsløber, er klar med en ny dato til sin debut som løbsarrangør i et såkaldt »cannonball«, som sidste år skulle have sat kulør på Stoholm med både hel- og halvmaraton.

Det bliver nu lørdag den 18. september 2021, og det bliver som først planlagt med udgangspunkt fra hendes eget hjem på Kærvej 14.

- Jeg synes, der trænger til at ske noget nyt i byen, så det ikke bare er fodbold og håndbold det hele. Det bliver mit første løb som arrangør, men hvis det går godt, kommer der flere, sagde Lotte Keiser sidste efterår, og det står hun ved i dag.

Har selv været skadet

Men ligesom motionsløbene generelt har ligget stille siden sidste efterår, har Lotte Keiser det også selv, da hun siden november ikke rigtig har kunnet løbe på grund af en dårlig fod.

Det varede seks måneder, men nu har hun genoptaget motionen og også genfundet motivationen, ikke mindst på grund af den lokale ultraløber Henning Bechmann, som også tidligere har hjulpet hende op til løb.

Og formen er allerede nu ved at være så god igen, at hun efter planen skal løbe sit første halvmaraton efter skaden den 7. juli, og om alt går vel er hun også tilbage på den dobbelte distance til næste års Copenhagen Marathon.

Inspiration fra kultfilm

Men først skal hun altså lige have overstået sin debut som løbsarrangør med en »cannonball« i hjemlige omgivelser.

Betegnelsen »Cannonball« i forbindelse med løb stammer fra den amerikanske film »Cannonball Run« om sportsbiler, der lettere uorganiseret racer over USA uden faste startsteder, således at politiet ikke kan opspore og standse dem.

Cannonball motionsløb er således også løb, der opstår mere eller mindre spontant og bliver varslet med kort frist, hvor hver deltager i princippet sørger helt for sig selv.