Religiøs kunst i Kjeldbjerg

08. juli 2021, 11:59
Sognepræst Poul Asger Beck indviede fredag sommerens kunstudstilling i Kjeldbjerg for en fremmødt flok på omkring 25 gæster. Privatfoto

kjeldbjerg Der var fredag fernisering i Kjeldbjerg, hvor omkring 25 fremmødte var med til at åbne en lille kunstudstilling i det tidligere værksted lige overfor torvet.

Udstillingen er nu åben døgnet rundt gennem hele sommeren med tre reproduktioner af freskoer fra koret på den nærliggende Iglsø Kirke, som fører ind i de tre store højtider: Jul, påske og pinse.

De er alle udstyret med en kort, skriftlig introduktion af sognepræst Poul Asger Beck.

Menighedsrådet har ønsket at give navnlig de mange cykelturister, der krydser Kjeldbjerg om sommeren, en oplevelse af den lille, men unikke og meget harmoniske kirke opført i 1895 med form som et græsk kors, altså med fire lige store arme.

Og håbet er, at man med udstillingen også kan lokke turisterne til at træde cyklen den gode kilometer mod øst til Iglsø Kirke, hvor man kan tage de originale freskoer af kunstneren Frits Bruzelius i besigtigelse.

- Det er for mange en ganske særlig og fredfyldt oplevelse at sidde i det lyse og rolige rum og betragte de smukke freskoer, lyder det fra Poul Asger Beck, der også har andet at lokke med.

Der er nemlig mulighed for at nyde både udsigten og sin medbragte mad ved kirken, hvor der tillige er gratis vand og adgang til toilet.

- I år er der nok mange, der vælger at holde ferie i Danmark, og dem vil vi gerne gøre lidt ekstra for, siger Poul Asger Beck.