Michael fra Mogenstrup skal bestige Tourmalet

Lokal cykelentusiast skal sammen med et hold fra Scleroseforeningen bestige de samme bjerge i Pyrenæerne som Tour de France-rytterne

10. juli 2021, 13:46
1 af 2 Michael Thimm fra Mogenstrup er med på Cykelnervens hold, der til september skal køre penge ind til Scleroseforeningen på en række Tour de France-etaper i Pyrenæerne. Privatfoto
2 af 2 Den legendariske Col du Tourmalet bliver en ordentlig mundfuld for Michael Thimm og de andre på Scleroseforeningens cykelhold. Foto: Jakob Helbig

velgørenhed Lørdag den 26. juni var det blevet den tid igen, da årets Tour de France indledtes med et par kuperede etaper i det allervestligste Frankrig.

Men kampen om den endelige sejr, er de fleste enige om, kommer til at stå på den sidste uges etaper i Pyrenæerne, hvor nogle af de mest legendariske tinder skal bestiges.

Det drejer sig blandt andet om Hautacam, Col du Tourmalet og så Col du Portet, der er det højeste pas i de franske Pyrenæer.

Men når støvet har lagt sig efter Roglic, Pogacar, Fuglsang og alle de andre flyvende bjergryttere, vil en ny gruppe af ryttere indtage de samme tinder.

Penge til scleroseforskning

250 danske cykelentusiaster er nemlig i øjeblikket i fuld gang med at træne sig klar til i september at kæmpe sig i mål på de samme, svære etaper i Pyrenæerne.

De har fundet sammen på Scleroseforeningens cykelevent, Cykelnerven, der samler ind til forskning i sclerose, og i det hovedfelt befinder sig Michael Thimm fra Mogenstrup.

Han bruger allerede nu mange timer i sadlen for at tage kampen op mod de franske bjergtoppe på sin cykel, men også for at stikke en kæp i sclerose-hjulet.

- Jeg meldte mig til Cykelnerven, fordi jeg med dette løb kan kombinere min hobby med noget meningsfyldt arbejde. Da jeg deltog det første år, gik det op for mig, hvor stor en forskel vi er med til at gøre for scleroseforskningen. Jeg er stolt over at være en del af Cykelnerven, og jeg håber, at vi kan få samlet mange midler ind til endnu mere forskning i sclerose, siger Michael Thimm i en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen.

Kendisser cykler også med

Med i truppen er også et par tv-kendisser i skikkelse af Claus Elming og Peter Tanev, et par fodboldlegender i skikkelse af Martin Jørgensen og Thomas Helveg samt ikke mindst Tour de France-kommentator Dennis Ritter, der igen i år har været med til at fastlægge Cykelnervens rute i det franske.

- Rutemæssigt er jeg meget spændt på etaperne i Pyrenæerne, hvor løbet helt sikkert bliver afgjort i år. Det er en meget skrap og seværdig menu, Tour-arrangørerne serverer i løbets sidste tredjedel, og de har fundet nogle af de længste og sværeste stigninger, Pyrenæerne kan byde på. Og heldigvis er det de samme stigninger, vi i Cykelnerven skal ned og prøve kræfter med, lyder det fra Dennis Ritter.