Kære regering - tænk jer om

10. september 2021, 08:49
Kristian Pihl Lorentzen. Privatfoto

En grøn omstilling af landbruget kan sagtens gennemføres uden at sende tusindvis af gode danske arbejdspladser til udlandet. Men det kræver, at klar til at investere i den grønne omstilling.

Det er budskabet fra de borgerlige partier, som står last og brast i denne vigtige sag. Derfor har vi fremlagt et fælles landbrugsudspil. Vi ønsker at få gang i de strandede forhandlinger. Regeringens ultimative krav føres os ingen vegne.

Vi er klar til at gennemføre en ambitiøs grøn omstilling af landbruget og den danske fødevaresektor. Faktisk mere ambitiøs på klima end regeringen. Men vi skal gøre det i samarbejde med de mange, der arbejder i erhvervet, så vi sikrer, at de også fremover kan bidrage til Danmarks velstand og velfærd i fremtiden. Og til verdens fødevareproduktion.

Det er det glade vanvid at sende en stor del af dansk landbrug til udlandet, som regeringen i øjeblikket lægger op til. Det vil ikke gavne klimaet, da den globale efterspørgsel på fødevarer stiger i de kommende år – uanset om vi laver osten, bøffen eller gulerødderne herhjemme. Og i Danmark er vi allerede nogle af de bedste til at producere fødevarer med omtanke for klimaet. Så lad os da ikke sende gode arbejdspladser til lande, der langt fra har samme høje klimaambitioner. Det er blot afvikling af landbruget og de andre fødevareerhverv i Danmark – absolut ikke grøn omstilling.

Regeringens planer vil især skade de mange, der bor uden for byerne i de danske landdistrikter, hvor man i øjeblikket må undre sig over, at regeringen ikke har blik for dem og deres vigtige bidrag til det danske samfund.

Så kære regering - tænk jer godt om, og lad os komme i gang med seriøse forhandlinger med afsæt i det fælles blå udspil fra de borgerlige partier.