Snæver sejr til Stoholm i sæsonpremieren

Håndbold, 2. division herrer, Hammel-Stoholm 19-20 (8-11)

23. september 2021, 12:05
Kris Olesen var Stoholms skarpretter i Hammel med ni mål. Arkivfoto: Steen Don

håndbold Det var et skadesplaget Stoholmhold, som tirsdag aften var en tur i Hammel for at tage hul på håndboldsæsonen i herrernes 2. division.

Og efter to sæsoner, som ikke er blevet spillet færdig på grund af coronavirus, var det en forventningsfuld flok, som kørte sydøstpå - og også et forventningsfuldt publikum på omkring 100, som glædede sig til at se håndbold igen, fortæller Stohom-træner Claus Sevel.

Han kunne i sidste ende glæde sig over en debutsejr i spidsen for holdet. 20-19 stod der til gæsterne, da det hele var ovre - men det var på et hængende hår, at pointene kom med hjem.

- Vi kom fint ud og førte med tre mål ved pausen uden at have spillet os helt ud. Vi fortsatte med de samme takter i anden halvleg og var foran med seks, men så fik Emil Helligsø et vrid i en ankel og måtte udgå. Det gjorde, vi måtte køre videre med nogle alternative opstillinger, siger Claus Sevel.

Emil Helligsø er playmaker og venstre back, og Stoholm blev temmelig udfordret af at mangle ham inde på banen. Derfor åd Hammel af forspringet.

- Vi brændte en del dumme skud, fordi vi gik lidt i panik. Og Hammel havde faktisk bolden de sidste tre sekunder, hvor de havde frikast og spillede op til en mand, som skød i paraderne, forklarer Sevel.

Fire mand fra Stoholms førsteholdstrup er ude med skader, så der var suppleret med JS-spillere, som ikke tidligere har prøvet at spille i 2. division. De, som blev brugt, gjorde dog en fin indsats, lyder det fra Stoholmtræneren, som registrerede flere fejl end i en normal 2. divisionskamp - formentlig på grund af den lange coronapause.

Claus Sevel var godt tilfreds med et forsvar, som blot lukkede 19 mål ind. Jakob Weinreich stod godt bagved, og i angrebet var især Kris Olesen stærkt spillende med sine ni scoringer.

- Lige nu er vores målsætning at slutte i den bedste halvdel. Og når vi får alle folk klar, er vi også gode nok til at drille de bedste hold på en god dag.

Næste kamp spilles fredag den 1. oktober, når Stoholm hjemme møder Skive 2.