Tinna fandt en ny vej

Stoholmer fik nyt mod på arbejdslivet som blomsterbinder

14. oktober 2021, 10:16
Tinna Bruun har efter virksomhedspraktik i Kornblomsten i Stoholm og uddannelse i Aarhus nu fået arbejde i blomsterbutikken Guldregn i Bjerringbro. Pressefoto

stoholm Drømmen om en fremtid i frisørfaget blev knust, men hun har nu taget hul på et nyt kreativt kapitel i sit liv, og med et fast job i en blomsterbutik ser fremtiden igen lys ud.

25-årige Tinna Bruun fra Stoholm kan nu kalde sig blomsterbinder, men det var ikke det, der i første omgang lå i kortene.

Hun har nemlig altid vidst, at hun ville være frisør og på den måde bruge sine hænder kreativt.

Hun startede da også i faget som 16-årig og har gennem årene sågar stillet op til DM og diverse andre konkurrencer.

Hun elskede frisørfaget, og en arbejdsdag kunne let snige sig op på 12 timer, fordi hun bare ikke kunne lade være.

Derfor var det også et stort tilbageslag for hende, da hun måtte indse, at hun ikke længere kunne holde til det.

Efter otte år i frisørfaget, hvor hun havde haft nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, sagde kroppen simpelthen stop.

Hun fik en diskusprolaps i nakken, som betød et endegyldigt farvel til dét fag, hun elskede så højt.

16 uger på skolebænken

Efter i en periode først at have været bilsælger, blev Tinna Bruun klar over, at blomsterbinderuddannelsen på JU Århus (Jordbrugets UddannelsesCenter) kunne hjælpe hende til at realisere en ny drøm med en hverdag fyldt med blomster.

Hun startede på uddannelsen på JU Århus i Beder i det helt tidlige forår, og efter 16 uger kunne hun afslutte forløbet i starten af juli.

Undervejs er Tinna Bruun blevet meget positivt overrasket over det høje faglige niveau på skolen.

- Marianne og Karin (skolens undervisere red.) er virkelig legendariske. De stiller høje krav, men tager udgangspunkt i den enkeltes niveau. Der er prøver lagt ind undervejs, og det matchede godt til min konkurrencementalitet, så jeg hele tiden kunne presse mig selv til at blive bedre, siger Tinna Bruun.

- Selve uddannelsen har været perfekt for mig med hensyn til indhold og længde. Jeg er ikke et sted i mit liv, hvor jeg skal på SU i to år for at tage en ny uddannelse. Jeg er ordblind, og jeg er vild med, at der er en hands-on tilgang i stedet for, at jeg har skullet sidde med næsen begravet i bøger.

Det løber i familien

Interessen for blomster kommer ikke fra fremmede.

Tinnas mormor hedder Margit Bruun, og hun har med Bruuns Have gjort blomster til sit levebrød.

Hun driver også en blog med indbygget webshop, tilbyder kurser og holder åben have i sit hjem i Vridsted.

Efter Tinna Bruun var stoppet som bilsælger, havde hun en svær periode, hvor hun var halvdeprimeret og meget usikker omkring sin fremtid, så hun begyndte at tilbringe meget af sin tid hjemme hos mormor i Vridsted.

Og under hendes vinger fik Tinna fornyet energi og en stor interesse for blomster opstod. Margit Bruun åbnede med andre ord hendes øjne for blomsterbinding og blomster i det hele taget.

Og tiden sammen med mormoren kickstartede en ny passion og gav fornyet håb for fremtiden, som hun blev nødt til at undersøge nærmere.

Så hun tog sagen i egen hånd og skaffede sig en virksomhedspraktik hos Kornblomsten i Stoholm, og sammen med jobcentret fandt hun efterfølgende frem til blomsterbinderuddannelsen hos JU Århus.

2. juli kunne Tinna Bruun så med sit uddannelsesbevis som blomsterbinder i hånden tage hul på en ny hverdag.

Hun har nemlig fået arbejde hos blomsterforretningen Guldregn i Bjerringbro, hvor hun blandt andet laver flotte blomsterkreationer.