Glædeligt gensyn med Aars

En suveræn 1. halvleg banede vejen for den fjerde sejr til Stoholm, der stadig har maksimumpoint

26. oktober 2021, 12:19
Stoholm IF vandt overbevisende på udebanen i Aars . Arkivfoto: Lindy Jørgensen

HÅNDBOLD Efter en årrække som træner for Aars HK forlod Claus Sevel klubben op til denne sæson. Søndag var han så tilbage i Idrætscenter Østermarken, men denne gang sammen med det gæstende hold som manden i spidsen for Stoholm IF.

Og det blev et glædeligt gensyn med de yderst velkendte omgivelser.

Stoholmerne kunne nemlig drage hjemover med en sikker sejr på 30-24 og den fjerde triumf ud af fire mulige i indeværende 2. divisions-sæson.

- Det var en af de vigtige - også på det personlige plan, lyder det fra en tilfreds Claus Sevel.

- Og det var rigtig vigtigt især med tanke på, at Aars og Nøvling, som vi møder næste gang, umiddelbart er hold, vi tænker, vi skal måle os med. Det fik vi med al tydelighed vist i dag, at vi godt kan. Det var meget overbevisende og suverænt i første halvleg, siger han.

Imponerende 1. halvleg

Stoholm skilte modstanderne ad i de første 30 minutter og kunne gå til pause foran med imponerende 20-12, og det gav selvfølgelig arbejdsro til den resterende del af kampen.

- I anden halvleg blev det bare et spørgsmål om, hvor meget vi skulle vinde. Men det var noget rod. De gik op og mandsopdækkede Mikkel Grønbech, så det blev 5 mod 5 med mange spilstop og langsomt spil. Vi byttede bare mål, og det blev ikke kønt, men sejren var aldrig i fare, konstaterer Claus Sevel.

Med den overbevisende præstation i indledningen kunne han det meste af vejen stå og nyde tilværelsen blandt gamle venner.

- Efter den fornemme start fandt jeg roen. De ting, vi havde aftalt, holdt drengene fast i, og vi kunne omsætte det, vi havde trænet på. Det var jeg super tilfreds med, understreger han.

Forsvaret fortjente også stor ros på en dag, hvor hjemmeholdet havde svært ved at komme til scoringerne.

- Vi fik taget en god højde på deres bagspillere, som ellers er fornuftigt skydende. Så Jacob Weinreich kunne stå med fine procenter i målet, fordi vi lige fik skubbet dem de 20-30 centimeter længere ud, forklarer Sevel.

Det rette spændingsniveau

Sejren betyder som bekendt, at Stoholm IF fortsat har maksimumpoint i rækken.

- Umiddelbart har jeg set, at når vi rammer niveau, så er vi, hvor vi skal være på nuværende tidspunkt i sæsonen. Det er jeg glad for. Men jeg har også set os falde sammen og være dårlige i to gange 30 minutter. Vi skal have fundet nøglen til at være klar hver gang. Det virker til, at vi mod de gode hold sagtens kan sætte os op, men min fornemmelse er, at når vi har favoritrollen, så er det lidt noget andet. Så vi skal have fundet ud af, hvordan vi finder det rette spændingsniveau, siger Claus Sevel.

Med sejren over sin tidligere klub kunne han samtidig glæde sig over, at han kunne tage hjem med håneretten i bagagen. Og den skal nok også bruges til at sende en kærlig stikpille af sted mod de tidligere kollegaer.

- Der er nok nogen, der lige skal have en hilsen midt på ugen, når de lige har fået tygget lidt på nederlaget. Jeg skal se, om jeg når det, før de er allerede er begyndt at arbejde sig op imod, at vi skal mødes næste gang, lyder det med et grin fra Stoholm-træneren.