Egnshistorikere udgiver Greatest Hits

En jubilæumsbog blev lanceret under velbesøgt reception på Æ Fjandboarkiv

27. november 2021, 06:22
Oda Thomsen og Knud Søgaard sad klar til at udlevere eksemplarer af Fjends Egnshistoriske Forenings »Jubilæumsbog 1997-2022« gratis til alle medlemmer. Foto: Henrik Bagge

stoholm Der var chokolademuffins til kaffen, da Fjends Egnshistoriske Forening torsdag havde inviteret til bogreception på Æ Fjandboarkiv.

Foreningen fylder nemlig 25 år til foråret, og i den anledning udgiver man »Jubilæumsbog 1997-2022«, der former sig som en slags Greatest Hits med de bedste artikler fra foreningens mange forårs- og efterårsskrifter gennem årene.

Bogen har haft Knud Søgaard som tovholder og redigerende, og han havde sat sig til rette sammen med Oda Thomsen, så de kunne udlevere bogen til den jævne strøm af medlemmer, der kom forbi for at hente bogen gratis, mens også enkelte ikke-medlemmer var mødt op for at købe bogen.

- Det har været vigtigt for bestyrelsen at lave noget, der kommer alle medlemmer tilgode, så vi har valgt at genoptrykke et bredt udsnit af de mange historier, der er udgivet gennem de 25 år. Det er blevet til cirka 40 små og lidt større historier fra forskellige steder i Fjends, om forskellige emner og naturligvis om mange forskellige mennesker, sagde Knud Søgaard til et lokale fyldt af gæster med muffin i mundvigene.

I bogens sidste afsnit fortæller arkivleder Ruth Meller om Æ Fjandboarkivs udvikling, og bogen rummer også en beskrivelse af foreningens historie, der startede, da 12 personer samledes på Fjandbohus i Iglsø til det første møde.

De blev enige om, at der måtte være grundlag for en lokalhistorisk forening i Fjends, og siden har den udviklet sig fra et undseeligt program på en A4 side til de fine forårs- og efterårsskrifter på omkring 50 sider med grundigt bearbejdede historier, vi kender i dag.

Foreningen står i dag også bag andre aktiviteter som foredrag og ture til historiske steder både i Fjends og lidt længere væk.